Golubački kotlić 2025: Riblja čorba i priroda Dunava u savršenom spoju
Manifestacije

Golubački kotlić 2025: Riblja čorba i priroda Dunava u savršenom spoju

Ovaj događaj, koji se održava od davne 1965. godine, okuplja ljubitelje domaće kuhinje i prirode da uživaju u pravoj gastronomskoj poslastici i druženju pod otvorenim nebom

Autor: Milan Jovanović, Datum:
Golubački kotlić 2025: Riblja čorba i priroda Dunava u savršenom spoju
Foto: togolubac.rs

Kad kažemo Dunav, mnogima prva asocijacija bude blaga reka puna života, prirodnih lepota i ukusnih specijaliteta. Upravo tamo gde je Dunav najširi, na keju u Golupcu, spremaju se za tradicionalni 59. Golubački kotlić – jedan od najstarijih i najmasovnijih festivala kuvanja riblje čorbe u Srbiji. Ovaj događaj, koji se održava od davne 1965. godine, okuplja ljubitelje domaće kuhinje i prirode da uživaju u pravoj gastronomskoj poslastici i druženju pod otvorenim nebom.

Riblja čorba, koja se priprema prema receptima starih majstora, simbol je bogatstva Dunava i srpske kulinarske baštine.

Prijavite se i postanite deo tradicije

Još uvek su otvorene prijave za sve zainteresovane koji žele da pokažu svoj talenat u kuvanju riblje čorbe. Broj mesta je ograničen, pa je važno da što pre rezervišete svoje mesto na ovom prestižnom takmičenju. Bilo da ste profesionalni kuvar ili entuzijasta sa iskustvom u domaćoj kuhinji, Golubački kotlić je prilika da se dokažete i uživate u zajedničkoj atmosferi.

Kuda i kada doći?

Sve što treba da znate jeste da vas u subotu, 26. jula na keju u Golupcu, očekuje druženje, dobra muzika, miris Dunava i šumske hladovine, ali pre svega – ukusna riblja čorba koja se priprema već više od pola veka. Dođite i doživite ukuse Srbije u svom najboljem izdanju!