Ali sada je čvarak postao luksuz, cene su se popele do nebesa, tako da normalni građani više ne mogu priuštiti ovaj dragocjeni zalogaj. Ipak, sa druge strane vredni domaćini koji prave ovaj jedinstveni specijalitet su sada dočekali svojih pet minuta.
Pripremanje čvaraka je umetnost samo za najbolje majstore. Potrebno je dobro poznavati svaku fazu proizvodnje, od izbora prave svinje, pa do pečenja na savršenoj temperaturi. Tajna leži pre svega u pažljivom mešanju, kako bi čvarci bili hrskavi, mirisni i savršeno začinjeni.
Srbija je zemlja koja je poznata po svojim gastronomskim specijalitetima, ali čvarci su jedinstveni. Njihov ukus nema presedana, a stranci koji ih probaju sa divljenjem gledaju u ovo gastronomsko čudo. Kada jednom probate čvarke, ne možete se odupreti njihovom ukusu i mirisu. Oni su sinonim za dobar ukus i neodoljiv zalogaj.
Stoga, neka čvarci treba da ostanu autentični domaći proizvod koji će nas uvek podsećati na toplinu doma, porodicu i zimu. Neka njihov ukus uvek bude sastavni deo naših tradicija, jer bez njih naša kuhinja ne bi bila ista. Čuvajmo ovaj dragoceni specijalitet i prenosimo ga na naše potomstvo, jer on predstavlja deo naše kulture i tradicije.